Geplaatst op Geef een reactie

SMASH!

Nope, dit is geen tennisblog. In brouwerstermen staat een smash voor Single Malt, Single Hop. Met andere woorden: je brouwt een bier waar maar één soort mout en één soort hop in zit. Polaris, in dit geval.

Meestal brouw je een smash om een nieuw type mout of hop te leren kennen, en dat is ook bij mij het geval. Polaris is een hopsoort waar zelfs het internet nog vrij vaag over is, zo nieuw en onbekend is hij. Zeldzame beschrijvingen zijn ronduit bizar: “ice candy”, eucalyptus, peppermint, and citrus. Of dit: Intense floral and pleasant mint tones.

Ijslollies? Pepermunt? Eucalyptus? En dat in een hop? Toen ik hem een tijdje geleden toevallig te pakken kreeg, wist ik dus wat te doen: een smash brouwen. Pale malt zorgt voor de backbone, en er gaat drie keer Polaris mee in de ketel. Daarna wordt het bier ook nog eens gedryhopt.  American Ale gist garandeert een neutrale vergisting, zodat de hop alle aandacht krijgt die hij verdient.

Benieuwd wat het wordt. Ach, desnoods maak ik er ijslollies van.

 

 

Geef een reactie