Geplaatst op Geef een reactie

We’re back

Ja, we waren er even niet. Na een reis van drie maand kwam er een pandemie van ondertussen – zes maand. Tijd voor een stevige kickstart.

Er is bier: een kraakverse batch Nonkel Hop, fris en fruitig. En een heerlijke kveik-ipa: de Jesus Kveik Superstar. Welkom dus!

En er komt bier: een tripel voor Klimzal Blok, een wheatwine voor mezelf (en ook voor u), en… een tweede bier in blik. We’ve only just begun.

Cheers!

Geplaatst op Geef een reactie

Nieuw: Ijssalon Bianca

Een bolletje vanille-ijs, warme chocoladesaus en krieken. Maak daar maar eens een bier van. Ijssalon Bianca begon 4 maand geleden als chocolate stout, waarna ik tonkabonen en geroosterde kokosschilfers toevoegde. En dan moest het beste nog komen: 10 kilo binnenlandse krieken mochten 2 maand hun smaak afgeven in het vat. Het resultaat kan je nu komen proeven. Slagroom optioneel!

Geplaatst op Geef een reactie

Busy-ness.

Bijna klaar: de Saaz Matters

’t Is druk geweest in de brouwerij. Veel bier voor derden, maar sinds kort ook weer batches voor mezelf, met de Dorstvoeding, Spelt’Aap en WeissWeissBaby in de fles. En bijna allemaal de deur uit.

Komen eraan: de Saaz Matters, een klassieke saison met Saaz en Tettnang. De Singin’ in the Rye, een rogge-ipa vol Amarillo. En een donker bier zonder naam, dat drie maand gaat lageren op kersen. En tonkabonen. En kokos. Cheers!

Geplaatst op Geef een reactie

1 jaar gist. Geestig.

Rewind: een dik jaar geleden brouwde ik mijn eerste officiële bier. Stuff has happened, ondertussen. Mensen proefden. Mensen dronken. (Mensen werden dronken). Een eerste jaar van zoeken, dat staat vast: een aantal brouwsels belandden rechtstreeks in de goot, anderen waren instant uitverkocht. Maar ook van vinden: vrienden, collega’s en een publiek. Zoals op het Modeste Bierfestival, een absoluut hoogtepunt in dat eerste brouwjaar, net zoals het Meug Tastingfestival.

Fast forward: na een voorjaar van opdrachten is het hoog tijd om wat nieuwe dingen te proberen, om tegen Billies Craft Beer Festival stevig uit te pakken. Op de planning: een dark saison met rozemarijn, een hazy session ipa, een witbier à la Gistgeest (WeissWeissBaby!) en dan misschien toch maar eens iets met Brett.

Een dikke merci aan iedereen die erbij was. Ik probeer een Gistfeest te plannen.

Geplaatst op Geef een reactie

Hop doet leven

Wat doe je als je studeert aan het Sint-Ursula Lyceum in Lier en sponsorgeld moet verzamelen voor een fietsproject? Een bier brouwen natuurlijk. ‘Sint-Ursula drinkt fietst’ is een flink doorgehopt blond bier van nog geen 6%. Een dorstlesser voor na het fietsen, quoi. Meer info over het project vind je op sintursulafietst.be. Want steunen mag altijd.