Nieuw: Billie Vanillie

Hij viel in de smaak op Billies Craft Beer Fest: de Billie Vanillie. Deze strong dark ale van 10% abv is gebrouwen met melasse, kaneel en vanille, en afgewerkt met Ethiopische Jimma-koffie. Perfect voor bij die kerststronk dus. Het belachelijk… Lees verder →

Nieuw: Ijssalon Bianca

Een bolletje vanille-ijs, warme chocoladesaus en krieken. Maak daar maar eens een bier van. Ijssalon Bianca begon 4 maand geleden als chocolate stout, waarna ik tonkabonen en geroosterde kokosschilfers toevoegde. En dan moest het beste nog komen: 10 kilo binnenlandse… Lees verder →

Nieuw: Grape Me

Saison met Nelson Sauvin en Hallertau Blanc. Eat your heart out, Mosaic.#billiescraftbeerfestival#craftnotšŸ¦€

Busy-ness.

‘t Is druk geweest in de brouwerij. Veel bier voor derden, maar sinds kort ook weer batches voor mezelf, met de Dorstvoeding, Spelt’Aap en WeissWeissBaby in de fles. En bijna allemaal de deur uit. Komen eraan: de Saaz Matters, een… Lees verder →

1 jaar gist. Geestig.

Rewind: een dik jaar geleden brouwde ik mijn eerste officiĆ«le bier. Stuff has happened, ondertussen. Mensen proefden. Mensen dronken. (Mensen werden dronken). Een eerste jaar van zoeken, dat staat vast: een aantal brouwsels belandden rechtstreeks in de goot, anderen waren… Lees verder →

Hop doet leven

Wat doe je als je studeert aan het Sint-Ursula Lyceum in Lier en sponsorgeld moet verzamelen voor een fietsproject? Een bier brouwen natuurlijk. ‘Sint-Ursula drinkt fietst’ is een flink doorgehopt blond bier van nog geen 6%. Een dorstlesser voor na… Lees verder →

Look who’s back.

De Spelt’Aap? Denk saison, denk spelt (DUH), denk fruitige hop, en denk extra dryhop om het af te maken. Hell, ik denk dat ik dorst heb.

Hard aan het werk voor Meug Festival

Op 22 en 23 maart vind je Gistgeest op Meug, in het Zuiderpershuis. Naast mijn bieren zullen er nog heel wat andere lekkere drankjes te ontdekken zijn. U komt toch ook?

Sorry, BOB.

De Nonkel Hop is er. In blik, en in veelvoud. En vooral: met heeel veeel hop. Come get some!

Let’s go fluo.

Pandan saison, test 1. Beer is all.

« Oudere berichten

© 2019 gistgeest

Omhoog ↑