Geplaatst op Geef een reactie

Geproefd: de Singin’ in the Rye, Campari edition

De inspiratie om mijn roggebier te blenden met Campari? De Boulevardier: een klassieke cocktail die rye whiskey combineert met vermouth en Campari. Na twee maanden rijpen op fles, was het tijd om te proeven. Here we go…

Uitzicht: dieprood, zoals te verwachten. Iets verrassender is de schuimkraag: ongelooflijk vol en dik, en bovendien een minutenlange blijver. Lang geleden dat ik nog eens zo’n schuimparty meegemaakt had.

Geur: een fijne hint Campari, ingebed in een mooi laagje harsachtige hop. Leuk.

Smaak: bitter, uiteraard. Nogal wiedes, als je Campari combineert met een stevig gehopt bier. Maar het is een vriendelijke bitterheid: hier geen assertieve mokerslag die je mond herleidt tot een droge vod, wel een mooie combinatie van bittertoetsen, die daarna plaatsmaakt voor de rogge: een spicy accent dat goed past bij de Chinook. En bij de Campari.

De toon voor een experimenteel brouwjaar is alvast gezet, want ook de d’Ardennes krijgt een klein blendbroertje op basis van een cocktailidee. Maar daarover een volgende keer meer. Cheers!

Zoek de 7 verschillen.

Geef een reactie