Geplaatst op Geef een reactie

Geproefd: de Herbie goes Bananas

Tijdens onze laatste beer&foodpairing, met als Thema Antwerpen, stond er saltimbocca op het menu: kalfsvlees in gedroogde ham (Filet d’Anvers in ons geval) met salie. Omdat we niet meteen het juiste Antwerpse bier vonden om erbij te serveren, brouwde ik er zelf eentje: een saison met citra en vier kruiden. Hier is de Herbie goes Bananas…

Uitzicht: mooi blond, iets donkerder dan stro. De combinatie van 50% pilsmout en 50% pale mout levert een mooi kleurtje op. Stevige kraag. En een etiket waar je gerust een tijdje naar kan staren.

Geur: superfrisse citrustonen, die plaats maken voor de kruiden, zeker als het bier wat warmer wordt. De kruiden zijn niet meteen herkenbaar, op de salie na. Daar ben ik best blij mee: ’t is een bier, en geen bouquet garni.

Smaak: Herbie geeft meteen stevig gas, met best wat bitterheid, die gelukkig niet te agressief overkomt: het frisse karakter van de hop (citra, in overvloed) zit daar zeker voor iets tussen. Dan komt de salie, die toch wel een speciale touch aan dit bier geeft. De andere kruiden (rozemarijn, peterselie, citroentijm) zitten verstopt, al denk ik dat de citroentijm de citra mee versterkt en omgekeerd. Het bier is ver uitgegist en dus superdroog, maar de bitterheid zet zich niet door. Stevig gistje, die saisongist van Mangrove Jacks.

Al bij al een geslaagde combinatie van hop, kruiden en gist. Dringend tijd dus om nog eens saltimbocca te maken. Cheers!

Geef een reactie