Geplaatst op Geef een reactie

Easy: hop ice tea

Een van de voordelen van zelf brouwen is het arsenaal aan bijzondere ingrediënten dat je in huis hebt. Vooral hop is leuk om mee te spelen in de keuken. Hoppen zijn bijvoorbeeld erg lekker in vinaigrette, om een bittere toets toe te voegen, of in kruidige gehaktballetjes. Misschien wel dé favoriet is de zelfgemaakte hop ijsthee. En moeilijk is die niet.

30 gram basterdsuiker en 3 cl limoensap voeg je bij 1 liter bijna kokend water. daar infuseer je 2 minuten je hop in, ongeveer 4 gram, en klaar is Thee. Eventueel kan er nog wat kamille bij, die laat je wat minder lang infuseren. Een grammetje volstaat. Het resultaat is een heerlijk drankje met frisse zure toetsen en een fijne hopsmaak.

Zelf proberen? Bestel dan wat hop, bijvoorbeeld  bij brouwland. Je kiest best voor een Amerikaanse hop met wat citrustonen, zoals Chinook, Columbus of Centennial. Cheers!

 

Geef een reactie