Geplaatst op Geef een reactie

Taking biercocktails to the next level

Een biercocktail is wat het zegt dat het is: een cocktail met bier als ingrediënt. Ik besloot een stapje verder te gaan en een biercocktail rechtstreeks te bottelen in de fles: door Campari te blenden bij mijn Singin’ in the rye.

Ipa’s en Campari worden wel vaker gemixt tot biercocktail. Ze versterken elkaar door hun bittere toets. Ik wist dus dat het kon. Maar een roggebier? Zelfs al was het stevig gehopt, zoals een ipa? Daar had ik mijn twijfels bij. Even informeren bij Mr cocktailfreak Steven de Wachter bracht echter de ‘Boulevardier’ aan het licht: een variante op de klassieke Negroni, met vermouth, rye whiskey, én… campari. Bingo.

Althans, dat hoop ik toch. Ik bottelde een deel van de batch met Campari, in een verhouding van 1 op 10. De Camparye, dacht ik zo. Nog een paar weken lageren en ik kan vertellen wat het heeft opgeleverd. Cheers!

 

 

Geef een reactie