Geplaatst op Geef een reactie

Geproefd: de Little Fluffy Clouds

Midden oktober brouwde ik als test een mini-ipa: tijdens het koken van de Milka (mijn ipa met lactose en aardbei) stal ik 4 liter uit de kookketel, lengde die aan met 4 liter water, en propte het brouwsel tjokvol Citra en Amarillo. Apart laten vergisten met een neutrale giststam en de Little Fluffy Clouds was geboren, een session ipa van amper 3% alcohol. De laatste fles staat te wachten op een gelukkige, de voorlaatste leverde deze proefnotities op.

Uitzicht: heel erg bleek, maar dat valt te verwachten: zo weinig mout kan niet anders dan een bijna doorzichtig bier opleveren. Lichtjes troebel, en een mooie schuimkraag.

Geur: superheldere neus van citrus (zeste van pompelmoes), passievrucht en gras. Hop, hop, hop.

Smaak: verrassend volmondig, dit biertje. De vlakte van de beperkte hoeveelheid alcohol ruimt heel snel baan voor de stevige bitterheid, die lang aanhoudt. De hoppen leveren ook smaak: zeste, citrus, groen gras… Ze zijn allemaal in da house. Bovendien zorgen de tarwe, zowel in gemoute als ongemoute vorm, en de haver toch nog voor een fijne moutsmaak. Beperkt, maar dat kan niet anders, voor amper 3%.

Misschien iets te bitter, maar verder is deze sidekick best geslaagd. Volgende zomer volgt zeker een tweede versie. Want zeg nu zelf: niks leuker dan meer dan één Little Fluffy Cloud te zien verdwijnen aan de horizon.

 

Geef een reactie