Geplaatst op Geef een reactie

Summer Session

Wat krijg je als je een bescheiden hoeveelheid mout, een heerlijke hop (Nelson Sauvin) en een fantastische gist (Brett Brux Trois) combineert? Iets wat wel heel hard neigt naar het perfecte zomerbier. Komt op de planning, dat staat vast.

 

Geplaatst op Geef een reactie

Gratitude in front of me

De eerste officiële Gistgeest-release is een feit: de Love You Longtime, een saison van 6% ABV.  Tijd om iedereen te bedanken die de voorbije 8 maand mee aan de bierkar getrokken en gezeuld heeft: iedereen die is komen verbouwen, al wie mee is komen bottelen, iedereen die goede raad en tips in voorraad had (you know who Jo are), Floris voor alle grafische shizzle en – last but not least- iedereen die mijn brouwerij mee in huis moet dulden. Cheers!

O ja: nog 300 flessen etiketteren en hij is te koop. Will keep you posted.

Geplaatst op Geef een reactie

Dikke Ipa coming up

Het derde officiële brouwsel zit in het gistvat: een dubbele ipa met citra, centennial en mosaic. Amper 20 gram per liter. Plus: het eerste officiële brouwsel zit op fles. Festen mag dus, met een proevertje van de eerste test ever van de brouwerij: een ipa met citra en simcoe. Het weekend mag beginnen.

Geplaatst op Geef een reactie

Vrijdag brouwdag

In het gistvat: de Vonk, een fietsvriendelijk biertje, speciaal voor VéloVonk: een vriendelijke jongen die jouw fiets aan huis komt repareren, en je ondertussen dit bier laat proeven. Wacht dus nog een maandje voor je hem belt: dan is het af… Cheers, Vinke!

Geplaatst op Geef een reactie

Schol, minister Muyters. En Vinke.

De aimabele jongen op deze foto is Kevin Smets, alias Vinke, een man met een missie: een mobiele fietsherstellingsdienst in het leven roepen in Groot Antwerpen. En z’n klanten ondertussen zat voeren. Met – goed geraden – bieren van ondergetekende.

Vandaag stelde hij dat plan voor aan de bevoegde minister, en die proefde dat het goed was. Met andere woorden: ain’t no way back. Gotta get brewing.

Klein detail: de brouwerij is er nog niet. Maar daar wordt aan gewerkt. Wie ondertussen iets wil proeven: contacteer me gerust. Cheers!